Vårens plantetrend - Colourful Spirit

25.02.2014 (Oppdatert: 04.03.2015) Marianne Strøm

Planter kombinert med grafiske mønstre og morsomme former kjennetegner vårens plantetrend, Colourful Spirit, som henter fargene fra Sydamerika og havområdene rundt. Eksotiske landskap, lidenskap og livlighet fortolket over i en skandinavisk kontekst danner fundamentet for vårens plantetrend, som i følge trendforskerne er en reaksjon på den vanskelige tiden vi har vært gjennom, og som har skapt et behov for nye farger og glød i boligen.


Forbruket tar seg sakte men sikkert opp

Pernille Kirstine Møller, trendredaktør hos pej gruppen, utdyper trenden, grunnelementene og muligheter i forhold til interiør og mote:

Vi går fra en vanskelig tid til en ”ok” tid, den økonomiske krisen har lagt seg litt i bakgrunnen og forbrukerne går fra pause til slowmotion. Gamle trender fases ut og nye oppstår, og det vil naturlig nok også påvirke innredningen, farge- og materialvalg. Inspirasjonen fra naturen går på det eksotiske, mens materialerne er fleksible og funksjonelle.

I forhold til styling af planter siktes det mot et fargerikt skandinavisk uttrykk, hvor fargerne gjerne blandes. Vi vil oppleve både blomstrende planter i varme farger, gjerne flerfargede, kombinert med potteskjulere i morsomme former eller med grafiske mønstre, samt et mere ocean-inspireret, minimalistisk univers med kobber, treverk eller plast. Fargen kan være den samme eller i samme tone på plante og potte, og alt etter plantens uttrykk og farge kan det gi et sprelsk eller mere strikt resultat.

     

Bilder: Inspirasjon fra havet passer perfekt inn i et skandinavisk uttrykk


Fargeskalaen i Colourful Spirit består av de lidenskapelige ,røde fargenyansene, som spenner fra burgunder til rosa, og som gir varme og lidenskap til trenden. Kontrasten, inspirert av vann og hav, er lyseblått og mintblått.

Forslag til plante i denne trenden:
Asplenium, Hydrangea, Nematanthus, Peperomia caperata, Ranunculus, Ripsalidopsis, Sansevieria, Saintpaulia, Trifolium

     

Bilder:  Som navnet antyder, er det flott å blande farger i Colourful Spirit


Kilde og foto: floradania.dk09/2014Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.