Nyheter til å spise opp

11.03.2015 (Oppdatert: 11.03.2015) Liv Knudtzon

Spiselige planter er i vinden, og det kommer stadig nye spennende planter på markedet.

Den nye basilikumsorten Ocimum basilicum 'Purple ball' har nylig blitt tildelt Fleuroselects gullmedalje og vil bli markedsført fra 2016. Som navnet indikerer danner denne sorten en flott kuleformet plante med små purpurfargede blader. Planten blir rundt 30 cm høy og egner seg både som krydderurt på kjøkkenbenken og til nytte og pryd i samplantinger og bed. Smaken er god, og planten skal være tørketolerent. Det anbefales såtemperatur på 20 grader og videre dyrkingstemperatur på 18 grader.

 

 

 

 

Palmekål, Cavolo nero, er egentlig ikke noen nyhet for italienerne har brukt denne grønsaken i generasjoner. Palmekål blir derfor også kalt Toscanakål. Likevel ser det nå ut som palmekålen er på fremmasj også i andre land, blant annet England. Palmekålen har smale mørkegrønne, bulkete blader med hvit midtnerve. Smaken skal være bedre enn grønnkål og palmekålen skal kunne brukes både i supper, salater og som tilbehør til kjøtt og fisk. Oppal av småplantene kan skje i kaldhus, resten av produksjonstida bør den nok stå utendørs. Hva med å ha den i en stor krukke eller samplanting på terassen?

 

I Essen presenterte det tyske gartneriet Blu-Blumen flere spiselige nyheter, en av dem var sitron-chili med sortsnavn 'Lemon Drop'. 'Lemon drop'  får gule 6-10 cm lange, smale frukter. Fruktene er sterke, men ikke brennende og har en fruktig sitronaktig smak. Plantene kan bli 1,5 meter høy og få inntil 80 frukter. Som chilier flest trives denne sorten godt i varmen.

 

 

 

 

                                                                                                                            

  

 

Kilder:

www.blu-blumen.de

www.gartnertidende.dk

www.fleuroselect.com  Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.