Vellykket seminar om økologisk veksthusproduksjon

21.09.2015 (Oppdatert: 29.09.2015) Silje Stenstad Nilsen

Det ble et veldig vellykket seminar for de 22 deltakerne som var med på seminar om økologisk veksthusproduksjon i regi av Foregangsfylket økologiske grønnsaker i Vestfold. Seminaret inneholdt alt fra oppdatert regelverk, bruk av nyttedyr, status på norsk økoproduksjon og selvfølgelig økologisk mat (fra Evas hage). Hovedtaleren Pius M.A Floris fra PHC viste seg å være en svært dyktig og engasjert hovedtaler som inspirerte og kanskje også provoserte deltakerne med ulike temaer som jordbilologi og bruk av mycorrhiza.

Så logisk er det! Når jorden lukter godt- da har også plantene det godt! Pius Floris ber økogartner Martin Danielsen lukte på økojorden.

2. september arrangerte Foregangsfylket økologiske grønnsaker i Vestfold fagseminar for økologisk veksthusproduksjon på Renskaug Vertsgård i Lier.

De 22 deltakerne fikk oppdatert informasjon på regelverk, plantevern og status på økologisk veksthusproduksjon i Norge.

Hovedtaleren Pius M.A Floris eier av PHC (Holland) som selger gjødsel og ulike jordforbedringsmidler viste seg å være en svært kunnskapsrik og inspirerende foredragsholder. Han luftet gamle og glemte temaer om konvensjonell gjødsel og dens historie og kunne sikkert også provosere deltakerne i sin tankegang.Han fortalte om viktigheten av jorden og hvor avgjørende kvaliteten er for god plantevekst. I tillegg fortalte han om bruk av mycorrhiza, -et tema veksthusbransjen tidligere ikke har hatt særlig fokus på.

Vi er så heldige at Pius M.A Floris sannsynligvis kommer en tur til i år for å snakke mer om jordbiologi og økologisk gjødsel.

 

 Alle foredragene finner du i pdf på linkene under;

/media/ring/11952/Silje NLR Veksthus/PHC Norway 2015.pdf 

;/media/ring/11952/Silje NLR Veksthus/Økologisk veksthusproduksjon i Norge.pdf

/media/ring/11952/Silje NLR Veksthus/Presentasjon regelverk økologisk veksthus 2015 NLR.pdf 

/media/ring/11952/Silje NLR Veksthus/Gode hjelpere i økologisk veksthusproduksjon.pdf 

/media/ring/11952/Silje NLR Veksthus/Velkommen til øko seminar.pdf 

/media/ring/11952/Silje NLR Veksthus/Seminar Økologisk Veksthusproduksjon 2.september.pdf 

 Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.