Bievennlige utplantingsplanter

16.12.2020 (Oppdatert: 16.12.2020) Magne Berland, Liv Knudtzon

Noen planter er mer populære for bier og pollinerende innsekter enn andre. NLR Viken har laget en brosjyre med oversikt over bievennlige utplantingsplanter.

Bievennlige utplantingsplanter. Foto Annichen Smith Eriksen

Prosjekt «Planteverntiltak på bievennlige planter»

Prosjektet er finansiert gjennom støtte fra Landbruksdirektoratet via «Handlingsplan for redusert bruk av plantevernmidler».

Målet med prosjektet er økt kompetansen om bievennlige planter og hvilke planteverntiltak som kan brukes. Målgruppen for prosjektet er bedrifter som produsere utplantingsplanter i Norge. Arbeidet er gjennomført av Norsk Landbruksrådgiving Viken.

 

For at utplantinsgplantene skal kunne merkes som bievennlige, må plantene være attraktive for bier og andre pollinerende innsekter.

I brosjyren «Bievennlige utplantingsplanter» som er laget i regi av prosjektet, er det en oversikt over hvilke utplantingsplanter som er attraktive for bier og pollinerende insekter.

 

Les mer i brosjyren «Bievennlige utplantingsplanter».  Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.