Flower Trials 2018 – del 2

28.08.2018 (Oppdatert: 12.09.2018) Magne Berland

Foredling og utvikling av nye sorter av sommerblomster er helt avgjørende for blomsternæringen, og hvert år vises eksisterende sorter samt nyheter for neste sesong under Flower Trials i Nederland og Tyskland. I denne Nytt fra NLR Veksthusrådgiving presenteres noen nyheter fra DümmenOrange. Dette er en av foredlerne som norske produsenter kjøper en god del planter fra.

Calibrachoa

Det kommer stadig nye sorter av Calibrachoa fra mange foredlere, og dette har gitt Calibrachoa et løft de siste årene. Dagens sortiment er svært godt, de klarer seg godt i et røft klima, men også i sol og sommer.

Calibrachoa Aloha Nani Tropicana

Dette er en kompakt og tidlig sort som er egnet for små potter og til produksjon utover sommeren. Denne serien kan lages omtrent uten bruk av veksthemmende stoff. Veksten i et kjølig klima er ikke kjent. Sorten Tropicana har et flott fargespill, aktuell til salg sist i sesongen når kundene ser etter friske gargekombinasjoner.

Calibrachoa  Aloha Kona Tiki Hot Pink

Dette er en mye brukt Calibrachoa-serie fra Dümmen i Norge, her er mange gode sorter å velge blant. Sortsgruppen brukes mye i Aloha Kona Confetti. Plantene vokser godt i moderat temperatur, men de liker en skjermet vokseplass. Fargen Hot Pink er nyhet for 2019.

Calibrachoa Hula Amethyst

Calibrachoa Hula har svært store blomster, egner seg for potter og i ampel. Bør ha en skjermet vokseplass i hagen.

 

Verbena

Fra Dümmen vil jeg trekke fram sortsgruppen Empress Flair. Denne gruppen har svært store blomster, og plantene vokser godt både i kaldt og varmt vær. Bør ha en skjermet vokseplass om det er mye regn.

Empress Flair Blue Charme Empress Flair Pink Charme Empress Flair Red

Verbena Empress Sun Red har store blomster og kraftig vekst. Sortsgruppen Empress Sun godt egnet for ampel.

Coreopsis grandiflora

Coreopsis grandiflora er en aktuell plante for sein vår og sommerproduksjon. Bør produseres i 2-3 liters potter, evt skåler eller større potter. Produksjonstiden er ca 3 måneder fra potting til ferdig plante. Veksthemming med Alar eller Bonzi.

Coreopsis Limoncello Golden. Flott vekst og blomstring

Coreopsis Limoncello har en flott lysende gulfarge, et virkelig blikkfang.

 Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.