Kompakt 5C godkjent i Danmark

06.04.2017 (Oppdatert: 10.04.2017) , Magne Berland

Det vekstregulerende middelet Kompakt 5C har fått fornyet godkjenning i Danmark. Det inneholder 46 % klormekvatklorid, samme mengde klormekvatklorid som Cycocel Extra (CCC). Middelet er godkjent etter ny platevernforskrift, forordning 1107/2009.

Denne godkjenningen åpner for muligheten til at vi kan få middelet godkjent i Norge, etter såkalt «gjensidig anvendelse». Kompakt 5C er produsert i Danmark, og arbeidet med å få stoffet godkjent i Norge er allerede startet.

Kompakt 5C er kun godkjent for bruk på prydplanter i veksthus, og selges i 10 liter kanner. Dersom alt går etter planen, vil vi ha middelet på det norske markedet allerede en gang i løpet av høsten. Dette er gledelig nytt for alle som produserer sommerblomster og julestjerner.

Samtidig er det denne våren mange gartnere som gjort forsøk med å lage typiske «CCC – planter» som Osteospermum og margeritter uten bruk av CCC. Dette kan la seg gjøre, men erfaringene så langt tyder på at den første vanningen med CCC er vanskelig å erstatte med Bonzi og/eller Alar. Seinere brusevanning med svak Bonzi ser ut til å ha god effekt.

 

Bilde: Planten til venstre på begge bilder er brusevannet med  Bonzi, og deretter sprøytet med  Bonzi + Alar. Planten til høgre på begge bildene er vannet to ganger med Cycocel Extra.

Det kommer mer informasjon om vekstregulering uten bruk av CCC etter hvert.Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.