Off-label bruk av plantevernmidler

27.08.2018 (Oppdatert: 29.08.2018)

Vi har fortsatt en del off-label godkjenninger i forhold til bruk av plantevernmidler, noen spesifikt i veksthuskulturer. Husk å skaffe deg nødvendig tilleggsetikett og å følge informasjonen gitt på denne.

Noen plantevernmidler er godkjent til annen bruk enn det som er nevnt på originaletiketten. Dette kalles off-label godkjenning og er behandlet etter gammel godkjenningsordning. Vi har fortsatt noen plantevernmidler som er godkjent til off-label bruk. Mattilsynet har en liste over hvilke plantevernmidler dette gjelder og hvilket virkeområde og bruksområde off-labelen gjelder for. Se Mattilsynets oversikt

Husk at ved off-label bruk må du ha tilleggsetiketten tilgjengelig og følge den. Normalt skal det også signeres et egenerklærings-skjema. Mangler du tilleggsetikett og egenerklæringsskjema, ta kontakt med den organisasjonen som står oppført som søker.

Off-label godkjenningen for bruk av Movento i prydplanter i veksthus er gyldig frem til 31.12.18 og de fleste andre off-labelgodkjenningene går ut i løpet av 2019. Midlene må etter dette omsøkes på nytt og da under den nye ordningen "minor use".Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.