Sommerens plantetrend: Light Bloom

16.07.2014 (Oppdatert: 04.03.2015) Marianne Strøm

Lys, luft og letthet er kjennetegnet på sommerens plantetrend, Light Bloom. Med blomster og lette, transparente materialer skyver den nye trenden tyngre tanker og krisestemning i bakgrunnen og gir plass til nytenking i Skandinavia!

Sommer 2014

Ifølge trendforskerne er det nå i gang et skifte i tidsånden, som en reaksjon på det vi har vært i gjennom. Billedlig talt kan det beskrives som vi har slått av pause-knappen og slått på slowmotion-knappen, med vår egen fornuft som ”GPS” for vårt forbruk. Nye trender avløser gamle Pernille Kirstine Møller, som er trendredaktør hos Pej-gruppen, forklarer hva skiftet betyr i forhold til livsstil, design og innredning:

- De gamle trendene avløses av nye trender og ender til slutt opp som nye stilarter. Mens retro, vintage og heritage er på retur, er Light Bloom på vei inn. Dette er overveiende en feminin og romantisk trend, men mer minimalistisk enn hva de gamle stilartene var.

- Den feminine innfallsvinkelen til innredning og interiør uttrykkes i valg av blomster og planter som enten har duft, ynde eller på en annen måte utstråler letthet og sødme. Plantene styles eller arrangeres med lyse materialer som rå hvitleire, porselen eller plast, og gjerne med skinnende elementer på overflatene, som understreker lettheten og det lyse uttrykket, sier Pernille Kirstine Møller.

 Tunge tanker og krise i bakgrunnen

At krisen nå tar mindre plass i bevisstheten og har måttet vike plass for lysere tider kan også sees i fargespekteret i sommerens trend.

- I Light Bloom benyttes lette, feminine nyanser av rosa og gul sammen med mye hvitt og beige. At krisen for alvor er veket tilbake, understrekes av at sort spiller en underordnet rolle og kun brukes til å fremheve detaljer, avslutter Pernille Kirstine Møller.

 

 Alle foto: FloraDania

Planteforslag til Light Bloom:

  • Begonia elatior
  • Campanula portenschlagiana
  • Chiritatamiana
  • Clerodendrum thomsoniae
  • Hydrangea macrophylla
  • Muehlenbeckia complexa
  • Pelargoniumzonale Saxifraga stolonifera
  • Stephanotis floribunda
  • Streptocarpus hybrid

 

Kilde: Floradania.dk 23/2014

 

 

 Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.