Planteverntiltak på bievennlige utplantingsplanter

16.12.2020 (Oppdatert: 16.12.2020) Annichen Smith Eriksen, Liv Knudtzon

Utplantingsplanter som skal merkes som bievennlig, må produseres slik at det ikke er skadelig virkning av plantevernmidler på bier og andre pollinerende insekter når plantene selges.

Bievennlige utplantingsplanter. Foto Annichen Smith Eriksen

Prosjekt «Planteverntiltak på bievennlige planter»

Prosjektet er finansiert gjennom støtte fra Landbruksdirektoratet via «Handlingsplan for redusert bruk av plantevernmidler».

Målet med prosjektet er økt kompetansen om bievennlige planter og hvilke planteverntiltak som kan brukes. Målgruppen for prosjektet er bedrifter som produsere utplantingsplanter i Norge. Arbeidet er gjennomført av Norsk Landbruksrådgiving Viken.

 

For at en utplantingsplante skal kunne merkes som bievennlige, må plantene være dyrket slik at det ved salg ikke er ettervirkning av plantevernmidler.

 

I regi av prosjektet er det laget heftet «Planteverntiltak på bievennlige utplantingsplanter».  Det inneholder informasjon om hvordan nytteorganismer og plantevernmidler kan brukes på bievennlige utplantingsplanter.

 

Les mer i heftet «Planteverntiltak på bievennlige utplantingsplanter»Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.