Sikkert sprøyteutstyr i veksthus

05.12.2018 (Oppdatert: 18.12.2018) Liv Knudtzon

NLR Viken har i samarbeid med NLR Østafjells arrangert funksjonstesting av sprøyteutstyr for veksthus gjennom prosjektet "Sikkert sprøyteutstyr i veksthus".

Kravet om funksjonstesting av spredeutstyr i veksthus er relativt nytt, mange produsenter har ikke vært klar over forskriftsendringen. NLR Viken har gjennom prosjektet "Sikkert sprøyteutstyr i veksthus vært en initiativtaker for å tilrettelegge for funksjonstesting av spredeutstyr for veksthusprodusenter rundt om kring i landet. Sammen med NLR Østafjells har vi gjennomført funksjonstestdager i Hordaland, Rogaland, Agder, Vestfold og to dager i Østfold. Oppslutningen har vært veldig bra. Totalt har vi testet i overkant av 60 sprøyter hvorav 3/4 er høytrykksprøyter, sprøytebommer og pressomater utgjør resten. Omtrent halvparten av sprøytene har blitt godkjent uten krav om utbedringer. De vanligste feilene på resterende sprøyter har vært ødelagt eller manglende manometer og slitte dyser.Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.