Steward mot sommerfugllarver i prydplanter i veksthus

03.12.2019 (Oppdatert: 19.12.2019) Annichen Smith Eriksen

Steward (inoksakarb) med reg.nr. 2010.7.18 er godkjent mot sommerfugllarver i tomat i veksthus. Dette middelet har fått utvidet bruksområdet og er nå også godkjent mot sommerfugllarver i prydplanter i veksthus.

Sommerfugllarver kan gjøre stor skade på prydplanter. Foto: Annichen Smith Eriksen

For å kunne bruke Steward på prydplanter i veksthus, må du laste ned tilleggs etikett som legges ut på hjemmesiden til Mattilsynet.

 

Steward er et kontaktmiddel og virker ved at larvene spiser plantedeler som er sprøytet. Larvene stopper og spise med en gang, men det kan ta 1-4 dager før de dør.

 

En fordel med Steward er at middelet er relativt skånsomt for nyttedyr og kan brukes i en strategi med integrert plantevern. Sprøyting med Steward er skånsom for tripsrovmidd, rovmidd mot spinnmidd og snyltevepsen mot bladlus (Aphidius ervi). Steward er noe skadelig for enkelte stadier av snyltevepsen mot bladlus (Aphidius colemani), snylteveps mot mellus, gallmygg mot bladlus og rovmidd mot trips. Steward er også skadelig for rovtege mot mellus og mot trips. Sjekk alltid toleranselistene og se hvordan Steward virker på de ulike nyttedyrene.

 

Når du bruker et nytt plantevernmidler på prydplantene, bør du prøvesprøyte først på noen planter for å se om middelet kan gi skade eller ikke.Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.