3. runde av "Den Norske Handelsplassen" er gjennomført!

24.09.2013 (Oppdatert: 04.03.2015) Marianne Strøm

18. september ble 3. utgave av Den Norske Handelsplassen arrangert på Gjennestad Gartnerskole. Planteskolene var sterkt representert i tillegg til blomsterprodusentene og huset ble fylt opp av trær, busker og blomster!

Det er en hyggelig atmosfære på Den Norske Handelsplassen, det er en plass for å prate sammen og den utnyttes til det fulle. Det er ikke bare innkjøperne som prater med produsentene, det er også produsentene som prater med hverandre, noe som er verdifullt i en ellers hektisk hverdag! Det kommer også besøk fra andre i bransjen, leverandører og konsulenter, og selvfølgelig er de store grossistene til stede.

Innkjøpere fra alle de store kjedene besøker utstillingen, samt en rekke hagesenter og blomsterbutikker. Vi skulle likevel gjerne sett at flere av butikklederne i kjedene hadde besøkt utstillingen, det er verdifullt å kunne få innspill på kulturene, farger, kvaliteter osv. Mange får en aha-opplevelse når de ser hva som faktisk produseres i Norge. De får se at ikke alt trenger å importeres!

 

 

Den Norske Handelsplassen skal være et middel til å fremme samhold i næringen, og forstå at norske produsenter bør spille på lag. Det er konkurransen fra importen som er vår argeste konkurrent, ikke naboen. Ved å vise frem en felles norsk produksjon, kan også innkjøperne få øynene opp for at det ikke er behov for å importere så mange kulturer. Vi har faktisk en veldig bred, norsk produksjon. Derfor er det viktig at innkjøperne kommer i dialog med hele den norske gartnerinæringen, for å få oversikt over den totale norske produksjonen. Vi satser på å få med ennå flere produsenter neste gang, slik at utstillingen blir spennende nok til at kjedene også tar med seg butikklederne!

 

Nytt denne gangen vår en stor felles nyhetsstand midt i huset! Den var fylt opp av nye produkter, både nye sorter i blomstrende potteplanter og en rekke nye busker og trær. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.