Vellykket Gartnerlunch hos Sukke Gartneri i Andebu

18.03.2014 (Oppdatert: 04.03.2015)

Knut, Turid, Anders og Magnus Bærland var vertskap da Vestfold Gartnerlag og NLR Viken arrangerte Gartnerlunch sist tirsdag. Gartnerlunchen er et populært arrangement for veksthusgartnere i Vestfold og Buskerud, og 24 av disse hadde møtt fram for å se på kulturene og diskutere ulike fagemner. Gartnerlunsjene arrangeres 2-3 ganger både vår og høst og dette har vi i NLR Viken (tidligere GA-FA Vestfold) holdt på med i 8 år nå, og fortsatt er det like populært! Tema denne gangen var klimastyring og vannbehandling med kobberioner.

Knut Bærland, Sukke Gartneri. Foto: Anders Sand

Sukke Gartneri er en meget veldrevet familiebedrift som driver produksjon av potteplanter. Integrert bekjempelse av skadedyr er godt innarbeidet i driften og hovedkulturene er Impatiens Ny Guinea, Stuepelargonium, husfred, hengepetunia og grønnplanter. I 2013 utvidet Sukke Gartneri med nytt veksthus samt romslig pakke- og lasterom. Etter en omvisning med Knut Bærland i spissen spiste vi lunch og drakk kaffe mens praten gikk livlig. Anders Sand fra NGF/NLR Viken informerte kort om klimastyringen som er valgt og Eli Ronglan fra NLR Viken snakket om effekt av kobberbehandling av vannet. Behandlingen av vanningsvannet med kobberioner har gitt gode resultater her.

Vestfold Gartnerlag og NLR Viken gratulerer Sukke Gartneri med flott nytt veksthus og pakkerom!Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.