Autorisasjonsbevis for kjøp og bruk av plantevernmidler får forlenget gyldighet

19.06.2015 (Oppdatert: 19.06.2015) Marianne Strøm

Landbruks- og matdepartementet har 18. juni 2015 fastsatt en forskrift som forlenger gyldigheten for autorisasjonsbevis for kjøp og bruk av plantevernmidler. Autorisasjonsbevis med utløpsdato i 2015 får forlenget gyldighet fram til 1. januar 2016.

 

Autorisasjonen for kjøp og bruk av plantevernmidler er gyldig i 10 år. I år er det 10 år siden veldig mange fornyet autorisasjonen sin forrige gang. Det medfører en "topp" i antall fornyelser denne våren. De ordinære kursene rundt i landet har derfor vært fulltegnet og mange bønder har ikke fått plass på fornyingskurs.

 

Det nettbaserte kurset som skulle avhjelpe på situasjonen har av ulike årsaker blitt forsinket. En brukertest av kurset i slutten av mai avdekket feil som må rettes før kurset kan lanseres. Les mer om det nettbaserte autorisasjonskurset

 

Alle som har autorisasjonsbevis som utløper i 2015 vil med denne forskriften få forlenget sin autorisasjon frem til 1. januar 2016. Dette inkluderer de som tidligere har fått eget dispensasjonsvedtak om forlenget autorisasjon frem til 1. juli 2015.


Kontaktinformasjon

Mattilsynets avdelingskontor, tlf. 22 40 00 00

 

Les mer hos Mattilsynet Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.