Vi må ta bedre vare på jorden vår! Vellykket økoseminar i Drammen i regi av Foregangsfylkene

17.12.2015 (Oppdatert: 17.12.2015) Silje Stenstad Nilsen

Det var 43 engasjerte deltakere som deltok på økoseminaret i regi av Foregangsfylkene i Drammen 9.desember. Pius M.A Floris holdt et spennende foredrag som omhandlet forskjellen mellom kunst gjødsel og organisk gjødsel,Mykorrhiza og jordbiologi.

Pius M.A Floris viser og forteller hvordan produksjon av Mykhorriza foregår

Det var en bred gruppe av rådgivere, lærere, gartnere,driftsmiddel leverandører og øko nysgjerrige som delok på økoseminaret i regi av Foregangsfylket økologiske grønnsaker i Vestfold og Foregangsfylket Levende matjord i Buskerud.

" Vi kan bli kvitt dagens foruresnings problematikk i løpet av en generasjon hvis vi slutter med den overdrevne bruken av kunstgjødsel og istedet bruker organisk gjødsel" sa Pius M.A Floris.

"Når vi vet hva vi har ødelagt i jorden vår,- så kan vi også reparere den"

Pius M.A Floris er en svært kunnskapsrik mann og jeg tror flere av deltakerne fikk mye å tenke igjennom på vei hjem.

Mye av informasjonen han la frem er "gammelt nytt", men som har blitt "gjemt" bort etter at bruken av kunstgjødsel kom til landbruket.

Kanskje det er på tide og tenke litt nytt? 

Hvorfor kan vi mer om menneske genomet enn jorden vår? Vi kan altfor lite om den ene jorden vi alle lever på og er avhengig av!

Var du ikke på seminaret og vil ha tilgang på presentasjonen?

Send meg en e-post!

 

 Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.