Kompakt 5C - søknaden er sendt til Mattilsynet

06.11.2017 (Oppdatert: 06.11.2017) Liv Knudtzon

Etter at Cycocel Extra fra oktober 2017 ikke lenger er lov å bruke som vekstreguleringsmiddel i veksthus er vi glade for at søknad om Kompakt 5C nå er sendt til Mattilsynet.

Kompakt 5C - søknad er sendt til Mattilsynet

Cycocel Extra var lov å bruke i prydplanter i veksthus ut september 2017, men er nå ikke lenger tillatt å bruke  i veksthusproduksjoner i Norge. Danmark fikk i vår regodkjenning av middelet Kompakt 5C til vekstregulering av prydplanter i veksthus. Kompakt 5C  inneholder  samme mengde chlormequat-clorid (460g/l) som Cycocel Extra og er dermed et aktuelt vekstreguleringsmiddel som erstatter for Cycocel Extra.  I Danmark er det Klarsø A/S som innehar godkjennelsen på Kompakt 5C. Det er dette firmaet som søker Mattilsynet om gjensidig godkjenning av Kompakt 5C i Norge. Vi har nettopp fått beskjed fra Klarsø A/S om at søknaden om Kompakt 5C er sendt til Mattilsynet og Mattilsynet har bekreftet overfor oss at de har mottatt  denne søknaden.

Ut i fra regelverket har Mattilsynet 120 dager på seg til saksbehandling. NLR Viken har vært i dialog med Mattilsynet  der vi understreket viktigheten av rask saksgang med hensyn til kommende sommerblomstsesongen. Vi krysser fingrene for en effektiv saksbehandling og håper på et positivt utfall av søknaden! Nærmere informasjon kommer så fort vi vet hva utfallet i saken blir.Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.