Hva skjer med Kompakt 5C?

08.05.2018 (Oppdatert: 08.05.2018) Annichen Smith Eriksen

Det vekstregulerende middelet Cycocel Extra fikk endret bruksområde i 2017 og er ikke lenger lov å bruke til vekstregulering av prydplanter i veksthus. Det er foreløpig usikkert om eller når Kompakt 5C kommer for salg i Norge.

Cycocel Extra er fortsatt lov å selge i Norge, men middelet er nå bare godkjent brukt i korn og gras på friland. Hovedårsaken til at Cycocel Extra ikke lenger er lov å bruke i prydplanter veksthus, er at produsenten ikke skaffet data om helse i forbindelse med "re-entry" i veksthus. Det er dermed dessverre ikke aktuelt å søke om dispensasjon for bruk i veksthus når det mangler helsedata for veksthusbruk.

 

I 2017 fikk Danmark regodkjenning av middelet Kompakt 5C til vekstregulering av prydplanter i veksthus. Kompakt 5C inneholder samme mengde klormekvatklorid (460g/l) som Cycocel Extra og

er et aktuelt vekstreguleringsmiddel som erstatter for Cycocel Extra.  

 

I Danmark er det Klasø A/S som har godkjennelsen på Kompakt 5C. De søkte om godkjenning av Kompakt 5C i Norge, og i februar 2018 ble Kompakt 5C godkjent i Norge.

 

Klasø A/S er uenig med Mattilsynets vedtak angående merking av giftighet på etiketten. De har sendt inn klage til Mattilsynet. Klagen ligger inne til behandling hos Mattilsynet. Dessverre vet ikke hvor langt de er kommet i saksbehandlingen, men vi har fått beskjed om at vi får mer info i slutten av uke 19.

Foreløpig er det dermed usikkert om eller når vi får tilgang på Kompakt 5C i NorgeFortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.