Kan man grille agurk?

25.06.2018 (Oppdatert: 06.07.2018) Astrid Sigaard Andersen

I juni var team veksthus på studietur i området mellom Düsseldorf i Tyskland og Venlo i Holland. På turen besøkte vi tre grønnsaksprodusenter, en blomstergartner, tre Flowertrails utstillinger og en forsøksstasjon.

Team veksthus på studietur

Vi fikk med oss mye interessant og noe kuriøs kunnskap fra turen. En gartner som har små agurker (180 gram) av sorten Karim hadde forsøkt seg med å grille agurkene med et veldig godt resultat! De hadde også å grille vanlig slangeagurk, men med markant mindre hell.

Forskning
På forsøksstasjonen Landwirtschaftkammer Nordrhein-Westfalen har man et godt samarbeide mellom forskere, rådgivere og dyrkergrupper innen både blomster og grønnsaker. Her så vi utprøvinger av ulike typer vekstmedium, langtidsvirkenede organisk gjødsel, snittblomster og vannrensningsanlegg.

Blomster
En overflod av farger, former og fantasifulle sammensetninger møte oss på Flowertrails utstillingene fra Kienztler, Selecta og Dümmen Orange.

Grønnsaker
Ludwig Zeitheim fra Neurathe Gartneri i Tyskland fortalt hvordan man driver 160 mål med tomater, som lokalleverandør for rundt 20 millioner innbyggere, og samtidig kan fokusere på smak. 

Sist men ikke minst ble vi invitert innenfor hos BioVerbeek som siden 1998 har produsert økologisk agurk, tomat og paprika på 150 mål i Holland.

Les mere
Dette skal det bli mer enn én interessant fagartikkel ut av, så hold øye med Nytt fra veksthus og nettsiden.

Flower Trails 2018 av Magne Berland

 Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.