Veileder til registrering av matsvinn i tomat og agurk

03.01.2020 (Oppdatert: 16.01.2020) Astrid Sigaard Andersen

Fra og med i år (2020) skal tomat- og agurkprodusenter i Norge registrere matsvinn. Det er en god idé allerede nå å sette seg inn i hvordan dette skal gjøres så man er klar fra første høsting.

Agurk og tomat efter høsting. Foto Astrid S. Andersen

Det finnes mer informasjon og en samling av veilederne HER 

Vi har utarbeidet en veileder til registrering av matsvinn i veksthus. Veilederne skal justeres over tid som vi får praktiske erfaringer med registreringen, derfor ønsker vi tilbakemelding på alle utfordringer som oppstår i prosessen med å registrere matsvinn.

Ta også gjerne kontakt til din rådgiver i forkant om det er spørsmål.

Plikten til registrering og rapportering gjelder for produsenter av poteter, gulrot, løk, vinterkål, matkålrot, agurk, tomat, isbergsalat, blomkål, jordbær, bringebær og epler. Disse produksjonene representerer tilsammen ca. 95 prosent av produsert mengde og vil representere grøntsektoren i matsvinnsammenheng.

 

 

Definisjon av matsvinn

Matsvinn omfatter alle nyttbare deler av mat produsert for mennesker, men som enten kastes eller tas ut av matkjeden til andre formål enn menneskeføde, fra tidspunktet når dyr og planter er slaktet eller høstet.Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.