Snart tid for vekstregulering av sommerblomster

10.01.2020 (Oppdatert: 10.01.2020) Magne Berland

Våren er på vei og snart er det tid for vektsregulering av sommerblomstene. Få nyeste faglige oppdateringer og les om det nye preparat Dazide Enhance.

Vekstregulering Sole Mio. Foto Magne Berland

De siste to sesongene ble litt vanskelige for produsenter som dyrker typiske «CCC – kulturer» som knollbegonia, spanske margeritter, margeritter og pelargonia, og mange har lært seg å bruke mer Bonzi i stedet for CCC Ekstra.  Men dette har ikke alltid vært en gunstig erstatning. I juni kom igjen klormekvatklorid på markedet i form av Kompakt 5C. Dette middelet er identisk med CCC Extra, men doseringen er litt mer begrenset, se nedenfor.

Det er også kommet et nytt vekstregulerende preparat på markedet, dette er en parallellgodkjenning av daminozid som er det aktive stoffet i Alar.

Husk å lese etikettene nøye før bruk.

 

Kompakt 5C inneholder 46 % klormekvatklorid

Ved bruk av Kompakt 5C er det kommet restriksjoner for bruk i forhold til hvordan det var for Cycocel Extra. Høyeste tillatte dosering for vanning er 26 ml per 10 liter vann. Plantene kan vannes inntil 3 ganger med 1-3 ukers mellomrom. Dette er tatt hensyn til i anbefalingene for vekstregulering av sommerblomster. Dette er noe svak dose for enkelte sommerblomster, som til margeritter, nellik og kraftigvoksende Pelargonium. Denne begrensningen medfører at en må supplere med andre vekstregulerende tiltak til for å oppnå tilstrekkelig veksthemming. Ta kontakt med din rådgiver i NLR Viken dersom du dersom du har spørsmål i forbindelse med bruk av Kompakt 5C.

 

Dazide Enhance inneholder 85 % daminozid

Dazide Enhance har samme innhold av aktivt stoff og samme bruksområde som Alar. Det spiller derfor ingen rolle for den veksthemmende effekten om en bruker det ene eller det andre middelet.

Dazide Enhance importeres av Nordisk Alkali og Felleskjøpet Agri

Alar importeres av Nordisk Alkali, Felleskjøpet Agri og Norgesfor.

 

Mer om vekstregulering av sommerblomster kan du lese her:

https://veksthus.nlr.no/fagartikler/vekstregulering-sommerblomster/

 Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.