Årets trendfarger 2021

02.02.2021 (Oppdatert: 19.02.2021) Magne Berland

Årets trendfarger 2021 er grå og skinnende gul (illuminating). Trendsetteren Pantone har valgt grå og gul som årets trendfarger, og også for blomsternæringen er det viktig å følge trendene. Foredlerne har alltid noen gode sorter som passer årets farger, bruk gjerne disse i valg av sorter.

De to fargene passer fint sammen, og det finnes mange aktuelle sorter av sommerblomster i disse fargene. Gule sommerblomster har nå en økende popularitet etter år med mindre etterspørsel.

PANTONE 17-5104 Ultimate Gray + PANTONE 13-0647 Illuminating

I et år med pågående pandemi og stor usikkerhet i verden skriver utøvende direktør for Pantone Color Institute følgende:

«Sammensetningen av grå og gul uttrykker et budskap om positivitet og styrke. Praktisk og bunnsolid, men på samme tid varm og optimistisk, dette er en fargekombinasjon som gir oss motstandsdyktighet og håp. Vi trenger å føle oss oppmuntret og oppløftet; dette er essensielt for sinnet»     

                                                                                                                                -Leatrice Eiseman

 

Det er mange sommerblomster som passer til dette fargevalget, her er noen av dem:

Gule:

Argyranthemum Grandaisy Yellow, Bidens, Dahlia Dalaya Yellow, Dahlia Mystic Illusion, Sanvitalia,

Tagetes Bonanza Yellow og mange flere

 

Grå:

Cineraria maritima – sølvkrans, Senecio Angel Wings og Silvery Velvet, Helichrysum SilverstarFortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.