Når tilskuddet kommer vil mange benytte muligheten til å betale fakturaer som har forfalt eller forfaller. Likevel kan man fort føle seg rik ei stund.

– Mulig jeg heller kald vann i årene på mange nå, men det gjelder å ha is i magen. Husk at pengene skal faktisk vare et helt år, sier Torbjørg Kylland, fagkoordinator økonomi i NLR.

Thumbnail IMG 1221

Ha det moro og sov godt

Hun forstår godt følelsen mange kan ha av å investere i nytt og moderne utstyr, som gir en glede i gårdsdrifta. Imidlertid kan man fort miste nattesøvnen når pengene tar slutt og innbetalingskravene fortsetter å komme.

– Det gjelder å ta kontroll og sette opp en plan. Hvor mye kan jeg investere for nå og ha det moro, og fortsatt ha god nattesøvn i desember, sier hun.

Til denne planleggingen slår fagkoordinatoren et slag for NLR Likviditet. Det gir bonden og bedriftslederen et godt verktøy å styre virksomheten etter. Norsk Landbruksrådgiving har 20 økonomirådgivere fordelt utover hele landet som kan bistå deg med NLR Likviditet.

Se opptak av webinar

Torbjørg Kylland og Lars Kjuus holdt 14. februar et webinar med tittel Penger nok til høsten? der temaet var likviditetsstyring og mekaniseringsøkonomi.

Se opptak av webinaret >