Sommerferie 2024

Ferietid - hvilke rådgivere er på jobb?

Sommeren er rett rundt hjørnet og ferietiden er i gang. Vi har laget en oversikt på ukesbasis som viser hvem av veksthusrådgiverne som er på jobb.
NLR Veksthusrådgiving
3

NLR på hospitering i agurk

Denne våren har Carla Hoyer hatt gleden av å hospitere i agurkproduksjonen hos O. Espedal Handelsgartneri! Fra januar til mai fikk NLR et verdifullt innblikk i gartnerens allsidige arbeidshverdag og agurkproduksjon i praksis. Vi takker for et godt samarbeid og tar med oss erfaringene som et viktig bidrag til rådgivingstjenesten for norske agurkprodusenter.
NLR Veksthusrådgiving
Agurkgronnmosikkvirus Astrid

Bidra til bekjempelse av virus

Resirkulerer du næringsvann og har symptomer på agurkgrønnmosaikkvirus? NLR vil gjerne hente dine vannprøver, som blir utgangspunktet for Nibios forskning på virus i næringsløsning.
NLR Veksthusrådgiving
Meldugg i dahlia Foto Liv Knudtzon

Serenade har fått utvidet bruksområde

Serenade, som er et biologisk preparat mot meldugg, har nå fått utvidet bruksområde som blant annet omfatter prydplanter i veksthus. Normalt brukes Serenade forebyggende.
NLR Veksthusrådgiving
IMG 5832

Oppal av økologiske grønnsaksplanter

Erfaringsgruppen for økologisk agurk og tomat var på besøk hos De Haes økologiske gartneri. Vi fikk se oppalet av ca 250 ulike sorter grønnsaker samt dyrking av tomatplanter i bakken til frøproduksjon. Arvid og Birgitte delte erfaringer med jord og gjødsling, energi, lys og temperatur, pluggbrett og produksjonssystem samt biologisk plantevern. En sosial og lærerik dag som vi avrundet med lunsj og poding av tomatplanter.
NLR Veksthusrådgiving
20240305 102102

Lær mer om klimastyring

Gjennom året vil nederlandske forskere og dyrkere ta oss gjennom sesongenes ulike utfordringer, med ulike kulturer som eksempel. Gjennom 10 webinarer vil vi gå gjennom tema som klimastyring og planteaktivitet, lys og vanning, plantehelse og datadrevet dyrking. Det første webinaret gikk av stabelen tirsdag 16. april, men du kan fortsatt slenge deg på og få tilgang til opptak.
NLR Veksthusrådgiving
IMG 1211

Gartnerivandring hos Hanasand gartneri

Velkommen til gartnerivandring torsdag 11. april, 2024 kl. 17.00 hos Hanasand gartneri, Hanasand veien 50, 4150 Rennesøy.
NLR Veksthusrådgiving
Til artikkel

Klimastyring i veksthusgrønnsaker

NLR og NGF setter klimastyring på dagsorden! Med dagens energipriser, stadig færre tillatte plantevernmidler og en krevende konkurransesituasjon mot import, har gartnere behov for å styre klima på en effektiv og energibesparende måte.
NLR Veksthusrådgiving
Tomater hos Ramme Gård

Vekstskifte i økologisk veksthus

Erfaringsgruppen for økologisk drivhus har hatt årets første samling med vekstskifte og plantenæring på agendaen.
NLR Veksthusrådgiving
God Jul

God Jul og Godt Nytt år

Vi i NLR team veksthus ønsker alle medlemmer og samarbeidspartnere en God Jul og et Godt Nytt År!
NLR Veksthusrådgiving
DSCN1265

Nye nytteorganismer i 2024

Mattilsynet har godkjent rovmidden Amblyseius andersoni og bakteriepreparatet Turex 50 WG.
NLR Veksthusrådgiving
1 2 3 4 5