IMG 6602

Nye bruksområder for Teppeki mot bladlus

Teppeki har fått ny tilleggsetikett og er nå også lov å bruke mot bladlus på paprika og chilli i veksthus, krydderurter og spiselige blomster på friland og på bringebær og bjørnebær i tunell og på friland.
NLR Veksthusrådgiving
Marta

Ny veksthusrådgiver på plass!

Marta Bielecka-Jurczyk begynte som veksthusrådgiver i NLR Viken 1.april. Vi er veldig glade for endelig å ha fått en ny kollega med på laget.
NLR Veksthusrådgiving
20220208 105351

STAMI starter nytt prosjekt

STAMI er det nasjonale forskningsinstituttet innenfor arbeidsmiljø og arbeidshelse og har over 70 tverrfaglige prosjekter i gang.
NLR Veksthusrådgiving
Kubjelle pulsatilla vulgaris2 edited 1

Økte gjødselpriser også i 2022

Økte strømpriser er dessverre ikke eneste kilde til høye utgifter for gartneriene, flere andre innsatsfaktorer som naturgass, landbruksplast og gjødsel er også steget i pris.
NLR Veksthusrådgiving
Miner tagetes 7

Mottakskontroll av planter

En strukturert mottakskontroll av planter vil være med på å forhindre introduksjon av karanteneskadegjørere i gartnerier og hagesentra.
NLR Veksthusrådgiving
Torvreduserte vekstmedier

Torvreduserte dyrkingsmedier i veksthus

CO2 utslipp, klimadebatt og redusert uttak av torv i fremtiden gjør det svært aktuelt med utprøving av torvreduserte dyrkingsmedier for ulike veksthuskulturer. I Tyskland er et større utprøvingsprosjekt i gang der 24 gartnerier tester ut torvreduserte vekstmedier til ulike potteplanter over en fireårs periode.
NLR Veksthusrådgiving
1 2 3 4