Flere nyheter
Blå- og rødfarging i potet
Endring i farging av skall og kjøtt på poteter er en fysiologisk reaksjon. Det er ikke farlig å spise
Fagforum Potet
Viktige punkter i sjekkliste for egenrevisjon (KSL) i potetproduksjon
Stiftelsen Norsk Mat har publisert en oppdatert sjekkliste for egenrevisjon (KSL) i potetproduksjon. Dette er et nyttig verktøy for alle som vil sikre god plantehelse, effektiv drift og høy kvalitet på poteter gjennom hele produksjonskjeden – fra valg av skifte til sortering og pakking. Her får du en kort gjennomgang av de viktigste punktene som berører deg som potetprodusent.
Fagforum Potet
PFAS i plantevernmidler til potet
Noen har kanskje fanget opp at mange plantevernmidler har mistet godkjenningen sin i Danmark den siste tiden. Årsaken til dette er at de inneholder aktive stoffer fra gruppen PFAS, som danner metabolitten trifluoreddiksyre (TFA). Hva er PFAS, og vil det samme kunne skje i Norge?
Fagforum Potet


