Den dårlige nyheten er at Conserve og Vertimec ikke lenger er lov å bruke mot skadedyr på salat i veksthus. Men den gode nyheten er at NeemAzal-T/S har fått tilleggsetikett og er nå også lov å bruke mot skadedyr på salat i veksthus.


Conserve var godkjent mot trips, minerflue og sommerfugllarver på salat i veksthus. På grunn av endring i grenseverdier er ikke Conserve lenger lov å bruke på salat i veksthus og siste bruksdato var 25/9, 2023. Conserve får nytt reg.nr. og er dermed fortsatt godkjent i prydplanter, tomat, agurk, krydderurter og jordbær i veksthus.


Vertimec var godkjent på tilleggs mot trips, minerflue og spinnmidd i salat i veksthus. Det var også endringer i grenseverdien for Vertimec. Vertimec er dermed heller ikke lenger godkjent og siste bruksdato i salat i veksthus var 31/7, 2023.


Heldigvis har NeemAzal-T/S fått utvidet bruksområdet med tilleggsetikett for innsekter og midd (blant annet trips, minerflue og bladlus) på salat i veksthus. Behandlingsfrist for salat i veksthus er 7 dager.