Gartnermøte med Julemiddag

Hordaland Gartnarlag og NLR Viken inviterer sammen med Ljones Gartneri A/S til gartnerivandring, gartnermøte og julemiddag, onsdag 22. november kl. 11.00. Sted:

Les mer ›

Funksjonstest av spredeutstyr i veksthus

Ordningen med funksjonstesting av åkersprøyter har vært operativ i en årrekke. Nå er det også innført krav om funksjonstesting av noe spredeutstyr som brukes i veksthus.

Les mer ›

Velkommen til gartnerlunsj hos Skalleberg gartneri 14. september

Torsdag 14. september inviter Vestfold Gartnerlag og Norsk Landbruksrådgiving Viken til gartnerlunsj hos Skalleberg Gartneri.

Les mer ›

Siste nytt om Kompakt 5C

Det vekstregulerende middelet Kompakt 5C har fått fornyet godkjenning i Danmark. Kompakt 5C inneholder 46 % klormekvatklorid, samme mengde klormekvatklorid som er i Cycocel Extra.

Les mer ›

Dokumentkontroll ved import av planter

Ved import av planter, hvor det er krav om plantesunnhetssertifikat, skal mottakskontrollen i tillegg til fysisk sjekk av plantene også inneholde en sjekk av dokumentene som følger sendingen (eksport- og/eller re-eksportsertifikat).

Les mer ›

Utvidet bruksområde for Vertimec

Vertimec er nå godkjent til "Bruksområde av mindre betydning" ("Minor -Use") mot skadedyr i salat, urter og grønnsaker i veksthus og urter på friland

Les mer ›

Bladlusen har kommet

Selv om det er tidlig i sesongen er det oppdaget bladlusangrep hos flere veksthusprodusenter, både i grønnsaker og i blomster.

Les mer ›

Kompakt 5C søkes godkjent i Norge

Det vekstregulerende middelet Kompakt 5C har fått fornyet godkjenning i Danmark. Kompakt 5C inneholder 46 % klormekvatklorid, samme mengde klormekvatklorid som er i Cycocel Extra.

Les mer ›

Invitasjon til Økogruppe for veksthusgartnere

Velkommen til møte i økogruppen på veksthus d. 13.

Les mer ›

Velkommen til møte tirsdag 9. mai kl. 18.00

Velkommen til møte med fokus på agurk og tomat. Møll i tomat (tuta absoluta), nedbrytbare dyrkingsmatter, markedssituasjonen og dyrkingsspørsmål vil være tema.

Les mer ›

Ny rovmidd mot trips og mellus

Det er nå godkjent en ny rovmidd i Norge. Den heter Amblyseius montdorensis og navnet på produktet er Monty-line. Monty-line selges både i små poser og i større flasker.

Les mer ›

Velkommen til gartnerivandring hos Riis gartneri 20. april

Det blir gartnerivandring hos Riis gartneri på Kjeller torsdag 20. april.

Les mer ›

Prosjekt innen integerert plantevern i veksthuskulturer

NLR Viken har fått tilslag på sin søknad om støtte til prosjektet "Informasjon, utvikling og utprøving av tiltak innen integrert plantevern i veksthuskulturer"

Les mer ›

Kompostering av veksthusavfall

NLR Viken har fått tilslag på sin søknad til Landbruksdirektoratet om støtte til prosjektet: "Økt kunnskap til veksthusprodusenter om kompostering av organisk avfall".

Les mer ›

Nytt regelverk og nye muligheter for økologisk veksthusproduksjon

Opplegg og debatt om marked, energi, nyttedyr og økologisk regelverk på vårens første gartnervandring hos Eirik Voll i Rogaland.

Les mer ›

Nytt om økologisk regelverk

I slutten av mars måned er det kommet er par nyheter innen økologi. Les her om endringer i regelverk og i sertifisering hos Debio.

Les mer ›

Velkommen til Gartnerivandring hos Erik Voll gartneri

Vel møtt til faglig påfyll og sosialt samvær med kollegaer på Gartnerivandring hos Erik Voll gartneri

Les mer ›

Julemøte på Gjennestad

NLR Viken og Vestfold Gartnerlag inviterer til Julemøte på Gjennestad tirsdag 29. november. Benytt anledningen til å møte gode kollegaer og få litt påfyll både av fag og god mat.

Les mer ›

Nordisk konsulentmøte Odense 30.-31.aug 2016

For første gang på mange år ble det arrangert Nordisk konsulentmøte i veksthus. Deltakere var fra Norge, Danmark og Sverige. Hovedtema var vekstregulering og avrenning fra veksthus.

Les mer ›

Velkommen til ny medarbeider!

NLR Viken har ansatt Astrid Sigaard Andersen som rådgiver i Team Veksthus. Astrid har sin utdannelse fra universitetet i København innen hagebrukssektoren.

Les mer ›
Forrige side 1 2 3 4 5 Neste side