Framtidig forbruk er beregnet ut ifra utviklingen av hvert kornslag (mathvete, matrug, bygg og havre til mat), de siste 10 årene. Tallene viser at vi sjelden har stor nok andel vårhvete av klasse 1 og 2, mens det er mer enn ønskelig med vårhvete av klasse 3. For fôrkorn ser en at enkelte, svært gode kornår, kan gi tilnærmet full dekning av behovet for norsk fôrkorn, gitt dagens krav til kraftfôr.
Flere nyheter
Oppal av økologiske grønnsaksplanter
Erfaringsgruppen for økologisk agurk og tomat var på besøk hos De Haes økologiske gartneri. Vi fikk se oppalet av ca 250 ulike sorter grønnsaker samt dyrking av tomatplanter i bakken til frøproduksjon. Arvid og Birgitte delte erfaringer med jord og gjødsling, energi, lys og temperatur, pluggbrett og produksjonssystem samt biologisk plantevern. En sosial og lærerik dag som vi avrundet med lunsj og poding av tomatplanter.
NLR Veksthusrådgiving
Sådybde og spiretemperatur ved etabler av åkerbønner og erter
Jordtemperaturen er viktig for god etablering, spesielt for erter.
Fagforum Korn